Харків до цих пір залишається єдиним містом України, де любителі домашніх тварин можуть замовити ритуальні послуги для своїх вихованців.

Крім всього іншого, тільки в цьому місті існує колумбарій для поховання праху домашніх тварин, повідомляє дайджест "Харківський кур'єр".

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

"Досягнення може здатися незначним людині, який ніколи не втрачав домашнього вихованця. Проте насправді це дійсно важливо. З одного боку, існує реальна можливість гідно попрощатися з померлим вихованцем, яке за багато років, проведені в родині, стало практично рівноправним її членом. З іншого — спосіб поховати тварину цивілізовано, а не прикопати в лісосмузі", - повідомили працівники КП "Центр поводження з тваринами".

Популярні новини зараз

Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду

Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки

Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати

РФ може відкласти наступ через несподівані обставини

Показати ще

Фахівці центру повідомляють, що до них досить часто приїжджають люди з інших міст України. Тільки в цьому році на подібну подорож наважилося більше тридцяти осіб. Так і в самому Харкові дуже багато городян, які щиро прив'язані до своїх домашніх вихованців. Ці люди часто замовляють пам'ятні дошки з портретами улюбленців.

Портал "Знай.uа" нагадує про те, що відео, на яке потрапили підлітки, які використовують сквер недалеко від площі Поезії у Харкові в якості громадського туалету, набирає все більше переглядів на YouTube.

Також Знай.uа" повідомляв про те, що початку першого повноцінного тижня червня у Харкові збережеться стійка спекотна погода.

Раніше ми писали про те, що у Харкові представники місцевих військкоматів влаштували "полювання" на осіб призовного віку прямо на міських вулицях.