Харківська область може опинитися в епіцентрі чергової епідемії, на цей раз мова йде про ботулізмі.

Цю інформацію підтвердили в Харківському обласному лабораторному центрі.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Крім чергового спалаху кору, Харківщині загрожує ще й епідемія ботулізму. Згідно з офіційними даними, цим захворюванням в поточному році вже заразилися чотири українця з Харківської області: два жителя Харкова, жителі міста Мерефа та міста Дергачі Харківської області. Один з цих випадків закінчився летальним результатом.

Популярні новини зараз

Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня

Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone

"Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток

ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення

Показати ще

"Для Харківської області основним продуктом, який призводить до захворювання ботулізмом, є сушена (в'ялена) риба. Копчена риба також може викликати отруєння токсином ботулізму. Аналогічно може виникнути захворювання ботулізмом при порушенні технологічного процесу приготування в'ялених або копчених м'ясних (особливо ковбасних) виробів", - заявили фахівці центру.

В якості профілактики цього захворювання варто відмовитися від продуктів невідомого походження, а також уникати м'ясних і рибних виробів, довго пролежали на спеці. У разі, якщо уникнути зараження не вдалося, необхідно якомога швидше звернутися за допомогою до лікарів.

Портал "Знай.uа" нагадує про те, що відео, на яке потрапили підлітки, які використовують сквер недалеко від площі Поезії у Харкові в якості громадського туалету, набирає все більше переглядів на YouTube.

Також Знай.uа" повідомляв про те, що початку першого повноцінного тижня червня у Харкові збережеться стійка спекотна погода.

Раніше ми писали про те, що у Харкові представники місцевих військкоматів влаштували "полювання" на осіб призовного віку прямо на міських вулицях.