Один з соціально активних мешканців Харкова запропонував зробити спеціальну доріжку для велосипедистів на проспекті Науки.

Таку петицію на сайті міської ради зареєстрував Микола Фірстов.

"Проспект Науки має достатню ширину, щоб розмістити на ньому велодоріжки, а в деяких місцях навіть за межами проїжджої частини - в зеленій зоні. Таким чином, смуга не буде заставлена припаркованими машинами, і велосипедисти зможуть безпечно пересуватися по місту, не створюючи перешкод автомобілям. У великих європейських містах велодоріжки не унікальне явище, а система дорожнього руху, яка розвивається на рівні з автомобільною", - говорить опублікована петиція.

До теперішнього часу петицію підписали вже більше п'ятдесяти чоловік. Правда, для того, щоб чиновники міської ради її розглянули, документ повинен набрати не менше п'яти тисяч підписів. Причому слід вкластися в останні вісімдесят шість днів. Варто відзначити, що останнім часом такі петиції з'являються на сайті міськради досить часто: українські велосипедисти усвідомлюють, що є потужною силою, і просять звернути увагу на їх права.

Популярні новини зараз

Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні

Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів

Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати

Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"

Показати ще

Портал "Знай.uа" нагадує про те, що найближчим часом у Харкові буде збудовано кілька нових станцій метро. З-за цього будуть знесені житлові будинки в деяких міських кварталах.

Також Знай.uа" повідомляв про те, медики дали практичні поради про те, як не заразитися ботулізмом. З початку року цим захворюванням в Харкові заразилося вже чотири людини.

Раніше ми писали про те, що харків'янам стане простіше літати в Європу. Лоукостери відкривають нові маршрути з Харкова.