Скандальний мер Харкова Геннадій Кернес озвучив офіційну позицію міської влади про ситуацію з наметом волонтерів "Все для перемоги".

В інтерв'ю theBabel політик пояснив, чому намет на площі Свободи була знесена.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

"Я весь час виступав проти ціого намета. Я казав: у чому сенс цієї палатки, якщо вона стоїть і нагадує людям про якусь війну, яку ми не чуємо і живемо під мирним небом", - розповів харківський міський голова.

При цьому Кернес заявив, що права волонтерів в Харкові ніхто не обмежує, і ситуація з наметом не є показовою. Чиновник, який зібрався у Верховну Раду України, виправдовує дії по демонтажу намету тим, що цього захотіли нібито самі харків'яни.

Популярні новини зараз

Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру

Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними

Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну

Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто

Показати ще

Геннадій Кернес

"Жителі міста написали петицію, яка протягом одного дня набрала відповідну кількість голосів. Ми повинні відповісти на побажання харків'ян. І я відповів, що її потрібно прибрати цивілізовано. Не так, як звалили пам'ятник маршалу Жукову, а спокійно — перенести в інше місце з центральної площі. Там пішохідний перехід, транспортні розв'язки і так далі", - пояснив Кернес.

Портал "Знай.uа" нагадує про те, що найближчим часом у Харкові буде збудовано кілька нових станцій метро. З-за цього будуть знесені житлові будинки в деяких міських кварталах.

Також Знай.uа" повідомляв про те, медики дали практичні поради про те, як не заразитися ботулізмом. З початку року цим захворюванням в Харкові заразилося вже чотири людини.

Раніше ми писали про те, що харків'янам стане простіше літати в Європу. Лоукостери відкривають нові маршрути з Харкова.