На Харківщині існує чимало місць для захоплюючого і небанального відпочинку, про яких багато українців навіть не здогадуються.

Портал 057 підготував список напрямків, куди шукачі пригод та любителі яскравих емоцій можуть відправитися вже в найближчі вихідні.

Читай Знай.иа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Виявляється, в Харківській області є пустеля, печера, дивні створіння і навіть море…ну, практично море.

Пустеля і Крейдяні гори

В Харківській області є справжня пустеля, піщані дюни розтягнулися в довжину майже на два кілометри, їх перепад висоти досягає п'ятдесяти метрів. Можна своїми очима побачити справжнє диво природи, не залишаючи меж України. Однозначно це одне з тих місць, де повинен побувати кожен любитель подорожей, і літній період – саме вдалий час для цього.

Популярні новини зараз

Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду

Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки

Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію

Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною

Показати ще

Крейдяні гори теж розташовуються в Харківській області. Навіть вчені вважають це місце унікальним не тільки для України, але і для всієї Європи. У старовину на цей місці вирували води палеогенового моря, в якому плавали диноцераты і зубасті чудовиська. А зараз – це безкраї білі гори, на поверхні яких можна знайти збережені раковини копалин і унікальні рослини. Всі пам'ятають, що з Єгипту не можна вивезти навіть саму маленьку черепашку? З Харківської області можна!

Ферма равликів

А ще в Харківській області можна спробувати справжній делікатес, одне з улюблених ласощів французів. Ну, або туристів, які ходять по Парижу з розплющеними від захвату ротами. На фермі, що стала успішним підприємством в Україні, вирощують десятки тисяч равликів. Замовити смачне і ситне блюдо можна прямо на місці. Боремося з упередженнями, відкриваємо нові світи!

Соляна печера

Є на Харківщині і наш, український Соледар, який знаходиться на глибині 288 метрів підлогу землею. Це місце існує більше ста тисяч років. Гігантські тунелі-вироблення простягаються на кілометри під землею. Температура шахт рідко відхиляється від 15С. Сіль тут скрізь – на стінах, на стелі, на підлозі. Гострі відчуття гарантовані!

Портал "Знай.uа" нагадує про те, що найближчим часом у Харкові буде збудовано кілька нових станцій метро. З-за цього будуть знесені житлові будинки в деяких міських кварталах.

Також Знай.uа" повідомляв про те, медики дали практичні поради про те, як не заразитися ботулізмом. З початку року цим захворюванням в Харкові заразилося вже чотири людини.

Раніше ми писали про те, що харків'янам стане простіше літати в Європу. Лоукостери відкривають нові маршрути з Харкова.