Інцидент стався в понеділок, 17 червня. За безперешкодний перетин кордону українським прикордонникам пропонували хабар. Один з випадків стався у пункту пропуску "Гоптівка".

Читай Знай. ua оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Про це повідомляє прес-служба ДПСУ.

Громадянин Росії запропонував співробітникам Харківського пограноряда дві тисячі рублів за вирішення питання про пропуск в Україну. Українські правоохоронці відмовили іноземцю у пропуску через державний кордон та повернули його назад в РФ.

Популярні новини зараз

Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору

Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою

Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять

Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками

Показати ще

Крім того, прикордонники направили в Національну поліцію повідомлення про виявлення ознак кримінального правопорушення, передбаченого ст. 369 КК України (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди посадовій особі).

Це була не єдина спроба підкупу прикордонників у цей день. Другий інцидент стався на західному кордоні у пункті пропуску "Дякове".

Чоловік перебував у базі даних про заборону виїзду з країни. Проте 29-річний українець намагався проїхати у Румунію і для цього хотів домовитися з прикордонниками. Він пропонував їм хабар у 10 тисяч форинтів за пропуск через кордон.

Про спробу підкупу прикордонники проінформували співробітників внутрішньої та власної безпеки Держприкордонслужби, а також співробітників правоохоронних органів. Українцю загрожує відповідальність за ст. 339 КК (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди посадовій особі).

Нагадаємо, на українського військового здійснили зухвалий напад.

Як повідомляв Знай. uaхто возить українців в аннексированный Крим.

Також Знай. ua писав, що корабель Путіна нахабно вдерся в українські води, армія напоготові.