У Харкові назріває новий скандал через вшанування пам’яті офіцера КДБ, повідомляє портал “Медіапорт”.

Як повідомляється, серед п’яти меморіальних дошок, які міська рада Харкова планує встановити на різних будинках є дошка, присвячена почесному громадянину Харкова Юрію Шрамку, який у радянські часи був співробітником КДБ та дослужився до звання генерал-майора.

Чудові новини!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Керівник територіального відділі Інституту національної пам’яті Марія Тахтаулова одразу виказала своє невдоволення цим рішенням, оскільки, на її думку, встановлення меморіальної дошки офіцеру КДБ суперечить закону “Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного тоталітарних режимів та заборону пропаганди їхньої символіки”.

Популярні новини зараз

Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати

Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову

Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів

Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку

Показати ще

Нагадуємо, що нещодавно стало відомо про те, що Харківський окружний суд відмовився слухати за принципами загального судочинства справу про повернення одному з міських проспектів імені радянського маршала Жукова.

Як повідомляв Знай.uа, у Міністерстві закордонних справ просять українців у Греції обмежити свої пересування у певних районах.

Також Знай.uа писав, що депутати Дніпровської міської ради проголосували за перейменування вулиці 8 Березня, яка знаходиться у Соборному районі. Тепер вулиця названа на честь співака і композитора Мусліма Магомаєва.