Президент України Володимир Зеленський відвідав держпідприємство "Завод імені В. А. Малишева" у Харкові. Він був шокований, коли дізнався, що з 2009 року на ньому випустили всього один танк для Збройних сил України.

Відповідну заяву президент зробив в середу, 6 листопада, у Харкові.

"Я в шоці, що стосується статистики. Нам сказав директор заводу, що з 2009 року один танк побудували ми з вами, один танк для ЗСУ. А статистика така, що в радянські часи було 900 танків на рік", - сказав глава держави.

Володимир Зеленський, 057.ua

Президент зазначив, що на заводах оборонно-промислового комплексу існує заборгованість по зарплаті до 4 років і дуже низький рівень зарплат. Також шокували Зеленського умови праці, адже взимку люди змушені працювати в приміщеннях, де температура може триматися 0 градусів.

Популярні новини зараз

Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи

"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати

Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто

Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати

Показати ще

Президент переконаний, що за рішенням даної проблеми прем'єр Олексій Гончарук повинен зібрати весь Кабінет міністрів, а також представників правоохоронних органів.

"Щоб ми розуміли, хто у нас замовник, чого, скільки танків, чому ми для когось, для Таїланду робимо, а для України не робимо. Чому у нас є прекрасні літаки, прекрасні конструктори, тільки ми нічого не виробляємо і нічого не літає?" - резюмував Зеленський.

Нагадаємо, у Харкові Зеленського зустрічають пікетом проти мера.

Як повідомляв Знай. ua, Зеленський представив нового губернатора Харківщини Олексія Кучера.

Також Знай. ua писав, що Зеленський не стримався під час поїздки на завод Малишева в Харкові.