У Харкові стали фіксувати все більше випадків синдрому відміни наркотичних речовин у новонароджених дітей. Про це розповіла Світлана Горбунова-Рубан, заступник мера з питань охорони здоров'я та соціального захисту населення.

За її словами, під час вагітності ін'єкційно залежні жінки повинні проходити обстеження у лікарів гінеколога і нарколога. Це дозволить їм дотримуватися потрібний медичний режим, щоб народити малюка без відхилень у здоров'ї.

Вона додала, що працює довгі роки, але тільки недавно зіткнулася з діагнозом "синдром відміни наркотичних речовин" у немовлят.

"Це ломка називається, це страшне видовище», - додала вона, закликавши всіх наркозалежних жінок подумати про життя їх дітей.

Нагадаємо, що на Рівненщині 19-річна мати побила новонародженої дитини, а потім закрила його в кімнаті гуртожитку і пропала.

Популярні новини зараз

Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років

Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках

Астролог побачив у травні "лихо" для України

Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків

Показати ще

Як повідомляв портал Знай.uа, під Дніпром 2-річного хлопчика біля річки. Він пропав 22 жовтня в селі Звонецкое Солонянського району.

Також портал Знай.uа писав, що в одній зі шкіл Києва стався жахливий інцидент. У школі №173 за адресою проспект Відрадний, 20 з вікна четвертого поверху випала 12-річна дівчинка.