Мер Харкова Геннадій Кернес чи не вперше розкрив подробиці трагічного для нього 28 квітня 2014 року, коли під час пробіжки на нього було скоєно смертельний замах.

Про це він розповів у інтерв'ю для видання "Страна".

Варто нагадати, що після вогнепального поранення Геннадій Кернес знаходився між життям і смертю. Мера Харкова врятували, але в результаті він був змушений пересісти у інвалідний візок.

Геннадій Кернес та Геннадій Труханов

Наразі градоначальник Харкова почувається добре, і його фізичні обмеження не впливають на ефективність як мера.

Популярні новини зараз

В Україні хочуть позбавитися хрущовок: що чекає на власників житла

Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома

Вже у червні отримають більше: пенсіонерам нагадали важливий нюанс – як добитися перерахунку

Українці нарешті побачили Poch Tavria XL, яку збирали для Франції: навіть у таких журналах немає

Показати ще

"Я вже чітко розумію, що я людина з обмеженими можливостями - з фізичної точки зору. З точки зору працездатності та ефективності, як мер, я - людина з необмеженими здібностями і можливостями. Півроку тому мені зробили додаткову операцію в Німеччині. Поставили помпу, яка знижує фантомні болі в ногах. Також я хотів відновити здатність руху хребта, і я це зробив", - поділився новиною посадовець.

За його словами, на сьогоднішній день він змушений харчуватися по годинах, дотримуватися режиму та прискіпливо слідкувати за станом здоров'я.

"Раніше я був спортивний, тому що багато рухався. Зараз у мерії я їжджу на електричній колясці, а так мене возять", - зітхає Кернес.

Геннадій Кернес
liga.net

Мер міста Харкова емоційно згадав той страшний день, який кардинально змінив його життя.

"Я пробігав щоранку за 20 км за півтора години. Після чого поринав у холодній воді. І ось я біжу зі своєю крейсерською швидкістю. Служба охорони супроводжує мене ззаду. Мені надходили сигнали, що мене хочуть ліквідувати, але я не вірив, що це буде з кущів. Я розумів, що це може бути, але щоб з гвинтівки з оптичним прицілом? І тут я почув такий бавовна. "Бабах" - як щось близько тебе вибухнуло. Я відчув холодне пекуче відчуття. Єдине, що встиг, - виставити руки вперед. І впав, вдарившись підборіддям. Після цього я бачив, що вибігли охоронці і почали тягнути мене в машину. І я зрозумів, що зі мною щось сталося і більше я нічого не пам'ятаю. Я втратив свідомість", - шокував спогадами про замах градоначальник Харкова.

Нагадаємо, у Харкові прогримів скандал, пов'язаний із коштовною підготовкою місцевої влади на чолі з мером Геннадієм Кернесом до новорічних свят - так стало відомо, що за будиночок Діда Мороза, який встановлювати в центрі міста, з бюджету заплатять шість мільйонів гривень.

Як повідомляв портал "Знай.uа", депутат з "Слуги народу" Холодів судитися з "Радіо Свобода" за наклеп

Також Знай.uа писав про те, що СБУ взялася за Федину після погроз Зеленському.