У Харкові 5 грудня погода буде холодною і похмурою. Про сонце харків'янам мріяти не доводиться. Опадів не буде, обіцяють на сайті Sinoptik.

Вночі - близько 0 градусів, вдень – до 1 градуса вище нуля. Найтепліше у цей день було у 1976 році – 11 градусів тепла, а найхолодніше – у 1959 році – більше 19 градусів морозу.

Погода в Україні 5 грудня, Укргідрометцентр

5 грудня відзначають іменини преподобного Прокопія. Народ в цей день помічав, чи буде зимова дорога зручною для санної упряжки. Вважалося, що Прокіп саням «дорогу в снігу протоптує», «кучугури для санок розриває». Якщо Прокіп доріжку в снігу прокопав, то Катерина, іменини якої відзначатимуть 7 грудня, - доріжку укатает.

Судити про те, якою буде зима, бралися і за пташинимим гніздами – якщо в гніздечку багато пір'я, пуху, травинок і солом'яної підстилки, значить, птахи передчувають наближення холодів. Не варто на Прокопа йти далеко від дому – можна втратити слід на свіжому снігу, а морози з кожної ночі стають все сильніше і небезпечніше.

Популярні новини зараз

Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років

Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей

В Україні готується революція у житловій сфері

Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі

Показати ще

Нагадаємо, 2020 рік – це рік білого Пацюка. Він принесе багато приємних моментів. Але деяким знакам Зодіаку все ж варто перестрахуватися. Чого чекати в 2020 році від металевого Щура, розповіли астрологи.

Також Знай.uа писав, що стало відомо, кому пощастить раніше піти на пенсію. Також деякі пенсіонери можуть отримати підвищену виплату. У нашій статті ви дізнаєтеся про всі нюанси.

Ще Знай.uа писав, що прес-служба Міністерства соціальної політики повідомила, якою буде сума державної допомоги при народженні дитини у 2020 році. Всі надії батьків канули в лету.