В Харківській області пенсіонери стали жертвами зухвалих аферистів. Про це стало відомо з матеріалів Єдиного судового реєстру.

Як повідомляється, обманщиця промишляла в місті Куп'янську навесні цього року. Вона ходила по приватним домоволодінням і розповідала одиноким людям похилого віку, ніби в країні проводиться фінансова реформа, і гроші «старого» зразка скоро перестануть приймати в магазинах.

При цьому обманщиця представлялася співробітницею місцевого відділу Пенсійного фонду, і пропонувала пенсіонерам поміняти готівкові гроші прямо на місці. Один з постраждалих віддав шахрайці свої 950 гривень в обмін на 1,3 тис. фальшивих купюр.

Через день таку ж схему «соцпрацівниця» провернула з бабусею, у якої виманила 70 тисяч гривень. Ще через кілька тижнів у іншої пенсіонерки обманом «поцупила» 30 тисяч гривень.

Останній для аферистки стала «угода» на 50 тисяч гривень – потерпіла звернулася за допомогою до правоохоронців.

Популярні новини зараз

Орендарі можуть привласнити житло? Що треба знати

Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень

Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше

Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати

Показати ще

На суді обманщиця визнала свою провину, додавши, що на утриманні у неї троє дітей. Її покарано трьома роками в'язниці умовно.

Нагадаємо, що колишній держсекретар Міністерства охорони здоров'я Янчук Артем зробив гучну заяву з приводу свого звільнення.

Знай.uа писав, що лідер фракції "Батьківщина" Юлія Тимошенко звернулася з гучною заявою до шостого президента України Володимиру Зеленському.