За рішенням Верховної Ради України 5 грудня було ратифіковано угоду з Європейським інвестиційним банком, згідно з яким Харкову нададуть 160 мільйонів євро на те, щоб продовжити третю лінію міського метрополітену. Про це повідомляється на офіційному сайті парламенту.

Як наголошується, відповідне рішення підтримали 337 народних депутатів. Зокрема, проект закону №0008 передбачає проведення внутрішньодержавної процедури, яка запустить у дію фінансову угоду за проектом "Розширення Харківського метрополітену", підписану Україною та ЄІБ.

Порядок і умови використання коштів затвердили ще 11 вересня. В рамках проекту планується побудувати нову ділянку третьої лінії метрополітену, до якого додадуть дві нових станції – "Державінську" і "Одеську", а також депо для електровозів "Олексіївське", в якому розмістять сотню вагонів. Від депо проведуть сполучну гілку до третьої лінії метро.

Передбачається, що новий вид транспорту скоротить час поїздки від центру міста до південних спальних районів у три рази.

Нагадаємо, у Києві з'явилися маршрутки з валидаторами для оплати проїзду Kyiv Smart Card.

Популярні новини зараз

Закочуйте рукави – ще доведеться попрацювати: кого з українців не відпустять на пенсію у 2024 році

"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України

Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках

Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей

Показати ще

Як повідомляв портал Знай.uа, разгоряченная парочка влаштувала "тра*одром" в метро Харкова, пасажири зацінили.

Також портал Знай.uа писав, що українці висміяли нововведення в метро, регоче вся країна: позбутися "порушників" буде непросто.