Один з харківських правоохоронців звернувся до президента України Володимира Зеленського з проханням прописати в законі норми, які стосувалися б іноземних водіїв.

Так, стало відомо, що харків'янин написав петицію Президенту України. Він розповів, що останнім часом суттєво зросла кількість ДТП з участю іноземних громадян, а також з автомобілями без реєстрації.

Ілюстративне фото

Так, харків'янин пропонує щоб зменшити кількість ДТП на законодавчому рівні закріпити додаткові норми, що регулюють правила керування транспортними засобами для громадян інших держав.

"Обов'язкове знання і виконання українського законодавства про ступінь відповідальності за порушення ПДР, виконання вимог до технічного стану транспортних засобів, необхідної реєстрації транспорту, обов'язкове проходження мед. комісії з дотриманням усіх вимог", - пише автор петиції, декан факультету кіберполіції ХНУВС В'ячеслав Марков.

Популярні новини зараз

Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень

За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити

Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні

Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку

Показати ще

Також В'ячеслав Марков розповів, що така практика вже існує у багатьох країнах світу, і це сприяє зменшенню кількості ДТП.

Якщо за три місяці цю петицію підпишуть 25 000 українців, президент зобов'язується її розглянути. Зараз же петиція набрала всього 71 голос.

Нагадуємо, що нещодавно у Верховній Раді зареєстрували законопроект, згідно з яким істотно підвищуються штрафи за порушення правил паркування.

Як повідомляв портал "Знай.uа" в Україні анонсували нововведення, яке стосується штрафів за порушення Правил дорожнього руху

Також "Знай.uа" писав, що італійський Рим може повністю відмовитися від використання дизельних автомобілів.