У харківському Центрі поводження з тваринами ввели нову посаду — «обіймача тварин». Про це розповіли у місцевій міськраді.

Як повідомляється, в харківському притулку для тварин вперше в Україні ввели потрібну і важливу посаду, яка вже давно є в притулках всього світу. Людині, яку називають pethugger, потрібно дарувати чотирилапим підопічним тепло і ласку. Її обов'язок – допомогти кішкам і собакам соціалізуватися, звикнути до спілкування з людиною і стати більш ручними.

Крім того, «обіймач тварин» повинен допомагати кінологам в роботі з собаками, заохочуючи виконання різних команд.

У притулку відзначають, що соціалізувати тварину, яка раніше все життя провела на вулиці, дуже важко. Коти і собаки, які потрапляли в різні вуличні сутички, змушені заново вчитися довіряти людям.

Фото: міськрада Харкова

Популярні новини зараз

Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи

Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери

Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними

Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський

Показати ще

Виконувати роботу «обіймача тварин» у Харкові місцева мешканка Катерина. Вона почала відвідувати притулок в якості волонтера пару років тому, і завжди хотіла працювати з тваринами. У минулому році вона пройшла навчання в Центрі поводження з тваринами, отримавши навики дресирування тварин і ази правильного спілкування з ними.

Нагадаємо, в селищі Борова, що на Харківщині, бродячий пес напав на 14-річну школярку і жорстоко покусав.

Як повідомляв раніше Знай.uа, особа в клапті: під Харковом здичавілий пес розправився з дитиною

Також Знай.uа писав про те, що в Запоріжжя зграя собак напала на дитину, ледь не загризли: городяни не можуть оговтатися від побаченого.