Політологи впевнені, що харківська влада не буде найближчим часом підвищувати ціну на проїзд у метрополітені. На їх думку, такий крок до місцевих виборів може вплинути на рейтинг Кернеса.

Про це повідомляє портал "Харків. Коментарі".

Зараз харківський метрополітен є збитковим. У 2019 році В КП "Харківський метрополітен" було майже 270 млн гривень збитків.

Восени мер Харкова Геннадій Кернес знайшов цьому пояснення – мовляв, спритні харків'яни масово поповнили картки перед підвищенням тарифу на проїзд. Через це метро і не добрало потрібних коштів від перевезення пасажирів.

Харківське метро


За інформацією АКЦ у харківському метро вартість проїзду підвищується регулярно. Але парадокс в тому, що чим вище піднімався тариф, тим більше ставали збитки.

На початку 2018 року вартість проїзду в харківському метро підвищила з 4 до 5 гривень. Збитки метрополітену за 2018 склали 131,1 млн. грн. У лютому 2019 року тариф за проїзд у харківському метро зріс з 5 до 8 гривень. Але і збитки метрополітену за 2019 стали ще більше – 266,8 млн. грн.

Депутат Харківської міськради Ігор Черняк заявив, що підземка може перестати працювати в мінус. Для цього потрібно прибрати фірми-прокладки, на чиїх рахунках осідає левова частина грошей при закупівлі.

Всі харків'яни знають, що метрополітен є збитковим. Тому в соцмережах городяни гадають, наскільки зросте ціна: до 10 або відразу до 15 гривень.

Але на думку політолога Антона Авксентьєва підвищення вартості проїзду в метро зараз буде невірним стратегічним ходом.

"Перед виборами завжди стримують будь-яке подорожчання, і якщо можна десь знизити – знижують. Це логічно, і нещодавно Геннадій Кернес піарився на зниженні тарифів, що це нібито його заслуга, що люди менше заплатили за тепло", - нагадав політолог.

А політолог Ігор Черняк упевнений, що міська влада підвищать вартість метро, але зроблять це все-таки після виборів.

"Якщо Кернес залишиться на посаді мера Харкова в третій раз, ми побачимо відразу ж після виборів нові ціни на проїзд і на послуги ЖКГ. Тариф, ймовірно, переглянуть до наступного листопада-грудня – близько 12-15 гривень", - припустив Черняк.

Нагадаємо, Кернес подарував харків'янам "небо в алмазах": скільки мільйонів спливли з наших гаманців.

Популярні новини зараз

Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом

"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня

Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей

Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини

Показати ще

Як повідомляв портал Знай.uа , недалеко біля селища Хрестище (Харківська область) на місці розриву атомної бомби вчені взяли проби грунту.

Крім портал Знай.uа писав, що у Києві невідомі підірвали автомобіль заступника одного з департаментів Міністерства аграрної політики.