Театральна спільнота Харкова об'єдналася для допомоги в лікуванні 29-річного колеги Олександра Олешко. Молода людина є художником по світлу і актором декількох харківських театрів.

Днем, 31 березня з Олександром сталося неймовірне - за дивних обставин хлопець випав з вікна своєї квартири на 11 поверсі, і дивом залишився живим.

Близькі потерпілого кажуть: він не просто вижив, а отримав такі травми, які дають надію на відновлення і повернення до звичайного життя.

скріншот зі сторінки харківського театру в Facebook

«Ніхто достовірно не знає, як все сталося. Відомо одне - Саша зачепився за дерево і тому залишився живий. У нього забиті легені і серце, зламаний хребет і стан важкий, але він в ясній свідомості і самостійно дихає. Те, що на сьогодні кажуть лікарі, що можна оцінити візуально – верхня частина тіла у нього в порядку, паралізована тільки нижня частина», - поділилася з «Місто Х» Маргарита Корнющенко, подруга і колега потерпілого, керівник літературної частини харківського театру ім. Шевченка.

Популярні новини зараз

У темряві збираємо на ремонт? Влітку тарифи на світло для простих українців зростуть до 4,8 грн

У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати

На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю

Ціни на популярний продукт взлетіли до небес: чому українці вирішили його ігнорувати

Показати ще

За словами подруги потерпілого, для того, щоб лікарі змогли робити прогнози на майбутнє, Саші потрібна операція на хребті. А перед цим потрібно підготувати до багатогодинного наркозу постраждалі серце і легені.

«Після операції буде зрозуміло, як розвиватиметься ситуація далі. За найоптимістичнішими прогнозами, після тривалої реабілітації він повністю відновиться. В гіршому випадку - залишиться в інвалідному візку. Тобто, зараз ми боремося не за життя людини, а за його здоров'я», - додала Маргарита.

Пригода, яка сталося з Олександром Олешко, в цей час розслідує поліція. Серед возможних версій – суїцид, нещасний випадок і спроба умисного вбивства. Першу і останню версії рідні хлопця категорично заперечують.

«Він живе з друзями - це адекватні молоді люди, його давні знайомі, і немає ніяких підстав вважати, що вони могли це зробити. Сашина мама також заперечує версію спроби самогубства. Так, він був пригнічений через ситуацію в країні, але не більше, ніж усі ми», - каже Корнющенко.

Зараз хлопець знаходиться в реанімації Харківської лікарні швидкої допомоги. Попереду його чекає тривалий період лікування і реабілітації. Після того, як лікарі приведуть в порядок внутрішні органи, Сашу чекає важка операція на хребті.

скріншот зі сторінки харківського театру в Facebook

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Нещасний випадок чи вбивство? Мешканці гуртожитку в Харкові наткнулися на труп хлопця

Як повідомляє портал «Знай.ua» Під Львовом 3-річна дівчинка випала з балкона, поки мати шукала щастя в пляшці

Також «Знай.ua» писав, що Чоловік перетворився на факел після невдалого розпалювання печі, відео не для людей зі слабкими нервами