Українська антарктична експедиція перетнула протоку Дрейка і добралася до станції "Академік Вернадський".Це самий довгий і складний шлях в Антарктиду за всю історію українських експедицій.

"На "Вернадському" їх з нетерпінням чекали колеги з 24-ї експедиції, які отзимували там вже більше року, а також сезонний загін вчених, які перебувають в Антарктиді кілька місяців. Тому що за ситуацію у світі з коронавірусом і карантином у 25-ї експедиції була, напевно, сама довга і найскладніша подорож до Антарктиди", — розповів глава Національного антарктичного наукового центру МОН Євген Дикий.

Кілька днів полярники будуть розвантажувати корабель, на який в Чилі завантажили близько шести фур запасів продуктів, устаткування і палива. Після цього 24-а експедиція передасть станцію 25-ій і відправиться додому.

Харків'яни, які були відібрані для участі в експедиції:

  • Анна Соїна - гідрометеорологічні та океанографічні дослідження, 1982 р.,
  • Андрій Сопін - геокосмічні дослідження, 1982 р.,
  • Юрій Лишенко - дизеліст-електрик, 1973 р. н.

Всього в загоні – 12 учасників: сім вчених, лікар, кухар, системний механік, дизеліст-електрик, системний адміністратор зв'язку.

Популярні новини зараз

У коханні чекають справжні випробування: яким знакам зодіаку краще забути про стосунки

ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити

Тіна Кароль пішла у відрив без одягу та зі склянкою: "Я зцілюю себе"

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Показати ще

Українські полярники фото: uac.gov.ua


Як повідомили в Національному антарктичному науково-дослідному центрі МОН України, подорож полярників тривала більше місяця – з 16 березня до 21 квітня. Це самий довгий і складний шлях в Антарктиду за всю історію українських експедицій. Через карантин українці в кінці березня з другої спроби дісталися до Чилі і змушені були провести 14 днів на обсервації.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Українські полярники знайшли щось неймовірне під льодовиком в Антарктиді

Як повідомляє портал «Знай.ua» "Якщо дружини дізнаються...": в антарктичній експедиції ряди українських дослідників поповнили жінки

Також «Знай.ua» писав, що Полярники зі станції "Академік Вернадський" показали унікальні фото: це треба бачити