У Харкові зареєстрований завізний випадок малярії. Захворів 20-річний студент, який приїхав в Україну 3 вересня 2019 року.

Про це повідомила прес-служба Центру громадського здоров'я.

Перші симптоми у хлопця з'явилися ще 9 травня. Студент відчув слабкість, біль у горлі, а температура тіла підвищилася до 37 градусів. І тільки через 6 днів, 15 травня хлопець звернувся за медичною допомогою.

Під час лабораторного дослідження у молодика виявили збудники малярії P. vivax і P. оvale (збудники малярії такого типу можуть жити в організмі людини безсимптомно до трьох років).

" 16 травня молодого чоловіка госпіталізували із діагнозом малярія.За місцем проживання хворого провели епідеміологічне та ентомологічне обстеження. У зв’язку із відсутністю на сьогодні генерації малярійних комарів, малярійний сезон у Харкові не розпочався", - написано в повідомленні.

Популярні новини зараз

Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років

Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом

Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп

Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків

Показати ще

Симптоми малярії:лихоманка, головний біль, сильне потовиділення, слабкість. Ці симптоми можуть проявлятися слабо, що ускладнює виявлення малярії.

Лікування необхідно розпочати протягом перших діб після появи симптомів, інакше малярія може розвинутися в серйозне захворювання, що часто завершується летально.

Комарі, скріншот: YouTube

Малярія - це інфекційна хвороба, збудником якої є плазмодії малярії, які передаються від хворої людини через укуси малярійних комарів. За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, щорічно реєструється понад 200 млн випадків захворювання малярією, 90% з яких припадає на країни африканського континенту.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Дніпро заполонили гігантські комахи-монстри: люди бояться вийти на вулицю

Як повідомляє портал «Знай.ua» Невідома досі хвороба перелякала лікарів: ВООЗ б'є на сполох, людство в небезпеці

Також «Знай.ua» писав, що Смертельний "привіт" з Африки: запорожців косить жорстока інфекція, медики такого ще не бачили