Колишній народний депутат Михайло Добкін подав декларацію про свої доходи та майно. Як виявилося, колишній харківський чиновник і нардеп став ще багатшим. Зокрема, в його декларації з'явилися птахофабрики і дорогі мотоцикли.

В першу чергу подружжя Михайло і Алла Добкіни володіють декількома земельними ділянками та будинками – ділянкою 16,8 тис кв. м у Харкові, будинками з площею 1,1 тис. кв. м і 127,6 кв. м. У власності колишнього нардепа є винний погріб з площею 195,4 кв. м. Всі ці об'єкти знаходяться в харківському Лісопарку, де Добкін опосередковано володіє земельною ділянкою.

Крім того, Добкін старший користується квартирою в центрі Харкова, яка належить наймолодшому братові Давиду Добкіну. Крім цього, нардеп має право на користування земельною ділянкою 3,4 га в селі Зарічне та лісовим ділянкою в цьому ж селі. На цьому нерухомість Добкіних не закінчується. Вони володіють паркоместами та гаражами в Харкові. Три паркувальних місця з площею 229,1 кв. м, 152 кв. м, 52,6 кв. м. Також у їх власності п'ять гаражів у Харкові.

Добкін відзвітував про свої доходи за 2019 рік Фото: скріншот

Колишній нардеп в декларації за 2019 рік задекларував 101 одиницю цінного майна. Серед цього майна є картини, ікони, колекції старовинного посуду і багато іншого.

Популярні новини зараз

"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати

Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру

Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними

Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає

Показати ще

У списки рухомого майна подружжя Добкіних значаться автомобілі і навіть мотоцикли. У них 4 машини Toyota Land Cruiser, водні транспортні засоби "Silver", "Bass Prote", "Tundra Tracker 21", а також плавдач, причепи. Найдорожчими автомобілями в списку стали Porshe 911 Turbo, Mercedes GL 350, BMW 750Li, Daimler Chrysler, Range Rover, Mercedes-Benz CL 500.

протягом 2019 року Михайло Добкін поповнив свою автомобільну колекцію трьома елітними мотоциклами - Harley-Davidson FLHXSE (вартість – 1,15 млн грн), Harley-Davidson FLD (стоїть – 748 тис. грн) і мотоцикл "Дніпро-16" 1989 року випуску (ціна всього 7 тис. грн).

Крім цього, подружжя Добкіних є частковими власниками таких підприємств і компаній, як ПРАТ "РТМК" Тоніс-центр ", ЗАТ" Володимир-Волинська птахофабрика ", ПВНЗИФ" Титул "ТОВ КУА" Ореолу ", АТ" Володимир-Волинська аграрна компанія ", АТ" Володимир-Волинська торгова компанія ". Дружина Михайла Алла володіє корпоративними правами в "ЖБК" Тріумф "– 90% акцій, Обслуговуючий кооператив" Дачний кооператив "Верес" – всього 33% і мальтійська компанія DFC Holdings Limited.

Крім того, Добкін зазначив і про те, які кошти він отримав протягом 2019 року. Як виявилося, Алла побалувала свого чоловіка і подарувала йому 10 мільйонів гривень. Також він отримував зарплату депутата, відшкодування за депутатську діяльність – 313 і 304 тис. грн відповідно. Добкін отримав стипендію за звання почесного громадянина Харкова в розмірі 250 тис. грн. Після закінчення депутатського терміну Михайло Добкін став отримувати зарплату за новим основним місцем роботи на ЗАТ "Володимир-Волинська птахофабрика" - 197,6 тис. грн.

Нагадаємо, Знай писав, що Михайло Добкін з розмахом відзначив 9 травня під час карантину.

Знай повідомляв, що Добкін назвав українців "битими" і запропонував поставити керувати країною циніків.

Нещодавно Знай передавав, що Добкін показав, як проводить карантин.