Рішення про посилення карантину в Харкові і області буде приймати місцева влада. До такого висновку одноголосно прийшли члени КТЕБ (комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій) на засіданні третього липня.

Про це пише NewsRoom.

“У Харківській області за останні п'ять днів загострилась епідемічна ситуація з COVID-19. В області лабораторно підтверджено 272 випадки захворювання коронавірусом. Показник захворюваності становить 15-17 випадків на 100 тисяч населення при рекомендованому — 12 випадків. Харківська область невідповідає критеріям послаблення карантину по двох з них: динаміка і виявлення COVID-19”, - розповіла завідуюча відділенням організації санітарно-гігієнічних досліджень Харківського обласного лабораторного центру Неля Новицька.

За її словами, при відвідуванні громадських місць харків'яни "забувають" про соціальну дистанцію, а громадський транспорт на сьогодні є основним джерелом поширення коронавірусу в Харківській області.

Фото: NewsRoom

Популярні новини зараз

Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти

Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма

Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми

Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну

Показати ще

Заступник голови ХОДА Тарас Пастух повідомив, що в лікарнях області з COVID-19 сьогодні знаходиться 33 людини, а в Харкові — 219. При цьому динаміка захворюваності в районах Харківщини різна. Пастух пропонує, щоб місцева влада на місцях приймали рішення про посилення карантинних заходів.

Цю ініціативу підтримали Голова Харківської ОДА Олексій Кучер та голова Харківської облради Сергій Чернов.

“Починаючи з сьогодні адміністративні територіальні одиниці, райони і окремо Харків отримають можливість самостійно приймати рішення про карантинні заходи, враховуючи рекомендації головного санітарного лікаря області. Даний протокол фактично затверджено.”, — сказав Олексій Кучер.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Заробітчанам на замітку: Польща змінила правила карантину, тестів і перетину кордону

Як повідомляє портал «Знай.ua» "Укрзалізниця" незважаючи на іржаві поїзда і карантин відвезе українців до моря — опубліковано новий розклад

Також «Знай.ua» писав, що Кучер може посадити Харків на жорсткий карантин