У Харкові супермаркет АТБ вирішив брати з городян оплату за паркування на території магазину.

Про це розповіли у групі "Kharkiv Journal" в соціальній мережі Фейсбук.

Таке нововведення пов'язане з тим, що харків'яни використовували паркувальні місця мінімум добу і з-за цього покупці, які приїхали за покупками не могли припаркувати машини через відсутност вільних місць.

За годину парковка буде безкоштовною, а далі тарифи будуть встановлювати сторонні компанії, які будуть займатися установкою шлагбаумів та інших огороджувальних конструкцій.

Популярні новини зараз

Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня

"Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток

Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів

Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу

Показати ще

"АТБ вирішили брати гроші за паркування, це пов'язано з тим, що громадяни залишали свої машини на добу, а люди які приїжджали в супермаркет по нужді - не могли припаркувати машини . Година паркування буде безкоштовною. Далі, якщо автомобіль стоятиме на парковці більше години, за це вже треба буде заплатити при виїзді",- написано в повідомленні.

Нагадаємо, в КМДА запропонували зробити пересування на автомобілі по центру столиці платним. З такою ініціативою виступив радник мера Києва Максим Бахматов. На його думку, Київ недостатньо жорстко регулює рух в центрі, і це заважає жителям і гостям міста.

Чиновник пропонує не тільки зробити платним проїзд в центрі, але і підняти вартість паркування. Ця ідея не оригінальна і не нова, хоча в цілому цілком себе виправдовує. Такі ж правила діють в Британії та Ірландії.

Застосувати британський досвід в Києві можна теоретично, але на практиці це буде нелегко. В українській столиці немає такої системи відеоспостереження та автоматичного списання коштів, як в Лондоні. На впровадження такої системи знадобляться час і гроші.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше У Дніпрі "оленям" паркування обломают рогу драконівськими штрафами

Як повідомляє портал «Знай.ua» Машини киян перестануть "ловити" евакуатори - героїв паркування будуть карати по-новому

Також «Знай.ua» писав, що У Тернополі водіїв змусять ставити машини на платні парковки - "на халяву" ніхто не зупиниться