На Харківщині закрили більшість пляжів для відпочиваючих. У воді водойм і річок виявили небезпечні мікроорганізми. Вже п'ятий пляж потрапляє в»чорний список". Цього разу під заборону потрапило Печенізьке водозранилище.

Про це повідомляє обласний лабораторний центр та його тимчасовий керівник Олена Тараканова. Причиною закриття для відпочиваючих пляжів є високий вміст хвороботворних мікроорганізмів у воді. Особливу увагу в лабораторії приділяють лактозопозитивним кишковим паличкам. Серед заборонених водойм Безлюдівське водосховище. Також є ще чотири небезпечні водойми.

Тараканова розповіла, що не можна купатися в річці Сіверський Донець в районі Ізюма, в Краснограді на річці Берестовій, в селищі Печеніги у водосховищі і в ставці Комсомольський.

У лабораторному центрі розповіли, що вони з травня місяця беруть проби води і досліджують її на наявність кишкових паличок. У нормі кількість даних мікроорганізмів становить 5000 на 1 літр води. Нещодавно вони виявили перевищення рівня мікроорганізмів 6, 9 і навіть 24 і 70 тисяч паличок на літр води. У Печенізькому водосховищі виявили 21 тисячу паличок, що в 4 рази перевищує норму.

Однак відпочиваючі продовжують купатися в цих та інших водоймах. Вони заявляють, що купалися і засмагали завжди тут, а про перевищення небезпечних бактерій у воді говорять щорічно.

Популярні новини зараз

Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок

Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone

Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку

Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу

Показати ще

Нагадавши, Знай писав, що на Харківщині військові висадилися в озеро прямо над головами відпочиваючих.

Також Знай повідомляв, що у Чернівцях пляжі закрили через невідповідність води санітарним нормам.

Нещодавно Знай передавав, що в Києві закрили столичні пляжі для відпочиваючих.