П'ятирічний Максим вже 10 місяців бореться за своє життя, яке різко змінилося в результаті черепно-мозкової травми, яку він отримав при невдалому падінні з невисокої гірки на дитячому майданчику. Нейрореабілітація стала повсякденною працею для дитини, його сім'ї та команди лікарів. За цей час малюк стабілізувався, увійшов в малу свідомість, що, на думку лікарів, дуже хороший показник.

Про Максимка розповіли волонтери благодійної організації "Добро.ua".

У наступні три місяці медики сподіваються вивести Максима в повну свідомість. Допомогти йому в подальшому лікуванні значить подарувати шанс на повне відновлення.

У травні 2019 року Максим з мамою вийшов у двір погратися на дитячому майданчику. Цей день перевернув все життя сім'ї. Малюк впав із гірки висотою трохи більше одного метра і отримав серйозну травму голови.

фото: "Добро.ua"

Популярні новини зараз

Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки

Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп

Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору

На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого

Показати ще

Дитину доставили в реанімацію Одеської лікарні, де в терміновому порядку була проведена трепанація черепа і видалена внутрішньомозкова гематома. Через кілька днів Максим прийшов до тями, але потім стався повторний крововилив із зупинкою серця і дихання. Стан малюка погіршувався, лікарі прийняли рішення рятувати дитину в Науково-практичному центрі нейрореабілітації "Нодус" (м.Бровари, Київська обл.). У липні хлопчика в стані коми перевезли в центр "Нодус", і боротьба продовжилася.

Сьогодні Максик знаходиться в малій свідомості. Він щодня проходить як фізичну, так і нейрореабілітацію. При перегляді мультиків, малюк реагує сміхом і усмішкою на улюблених героїв. У лютому Максимові замінили трахеостомічну трубку на фенестріровану (це голосова трубка, завдяки якій хлопчик зможе видавати звуки і згодом заново навчитися говорити). Зараз він посилено займається з логопедом.

Якщо ви маєте бажання допомогти хлопчику одужати і повернутися до повноцінного життя, то це можна зробити тут.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Новонародженого малюка з гідроцефалією кинули в лікарні, хлопчикові потрібна операція: "Врятуйте Ромчика"

Як повідомляє портал «Знай.uа» Маленька українка бореться з пухлиною "розміром з апельсин": "Врятуйте Анечку!"

Також «Знай.uа» писав, що До маленької українки повернувся рак, крик про допомогу мами гримить на всю Україну: "Я б серце віддала"