Керівництво харківської гімназії відмовилося приймати до себе дочку загиблого штурмана Ан - 26 Олексія Остапенка, ще й нахамили вдові. В адміністрації закладу все заперечують.

Так, раніше сім'я Остапенків мешкала у Чугуєві, але після того, що сталося, Олена з донькою Лізою вирішили перебратися до Харкова. Ліза вчиться в другому класі, і постало питання про переведення в іншу школу, пише "Обозреватель".

"Недалеко від нас в Харкові знаходиться гімназія "Освіта". Нам всього одну зупинку потрібно під'їхати. У Чугуєві Ліза теж навчалася в навчально-виховному комплексі. Ми з Олексієм намагалися дати дочці найкращу освіту. Вона вивчає англійську мову, вчиться на Кембриджських курсах, можливо, після школи отримає вищу освіту за кордоном. Ми з Олексієм цим жили", - розповіла Олена.

За її словами, коли вони з донькою прийшли в гімназію, їм були не дуже раді.

"Я представилася, сказала, що вдова штурмана, який загинув. Так склалися обставини, що ми переїжджаємо до Харкова, тому дочку потрібно влаштувати в школу. Вона не може довго сидіти вдома і дивитися, як мама плаче, її потрібно чимось зайняти", - розповідає жінка.

Популярні новини зараз

Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Показати ще

"Але директор відразу заявила, що ми прийшли сюди посеред навчального року. І навіть якби вона хотіла нас прийняти, то у неї немає зайвої парти і стільця для доньки. Ну, можна посадити її до кого-небудь на коліна в кутку класу. Вона так це і сказала! Додала, що в законі Про освіту не написано, що вона зобов'язана приймати дітей військових або бійців АТО", – додала Олена.

У директора гімназії, Тетяни Кучеренко, своя версія того, що сталося:

"Що? Які коліна? Що ви говорите! Я за свої слова відповідаю! Прийшла мама, я їй пояснила, що у мене тільки один клас на паралелі і там 31 учень. У мене технічно немає можливості прийняти. Нам навіть старі меблі нізвідки взяти", - сказала директор.

"У нас навколо є інші школи, можуть піти туди. За словами мами, в Міноборони їй пояснили, що у неї є пільги. Але за законом ми можемо приймати дітей з мікрорайону, дітей співробітників, а також братів і сестер наших учнів. І тільки після цього будь-яких дітей. Але у нас класи переповнені. Ні про які коліна я не говорила, Це фантазії мами", – підкреслила Тетяна.

Раніше повідомляли, на Львівщині поховали юного земляка, який загинув під Харковом: "Небесний пілот назавжди".

Як повідомляв Знай.uа, у катастрофі під Харковом загинув африканець-лейтенант, який мріяв про звання генерала - віддано служив Україні.

Знай.uа писав, у Харкові студентка покалічилися посеред вулиці: "На голову впало...".