На Харківщині подружня пара разом з подільником тримали силою і змушували працювати за гроші 9 осіб на власній фермі. Про подробиці події розповідає Прокуратура Харківської області.

Читайте Знай в Google News!

Повідомляється, що під Харковом подружня пара і один чоловік організували ферму, на якій змушували працювати людей, які перебувають у важкій життєвій ситуації. Правоохоронці викрили незаконну діяльність зловмисників і звільнили всіх постраждалих.

"В ході обшуків, проведених прокуратурою області спільно з Управлінням по боротьбі зі злочинами, пов'язаними з торгівлею людьми, ГУ Нацполіції в Харківській області, виявлено 9 осіб, які піддавалися примусовій трудовій експлуатації і не отримували заробітну плату. Серед них - троє жінок, п'ятеро чоловіків, 1 неповнолітній", - йдеться в повідомленні.

Згідно з даними досудового розслідування, члени групи шукали людей, які терміново шукали роботу і перебували в вразливому стані. Постраждалим обіцяли високооплачувану роботу, комфортні умови проживання та харчування.

Популярні новини зараз

Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію

Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини

Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв

Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти

Показати ще

Натомість людей селили на старій фермі, де умови проживання були непридатними для життя. Жертвам надавали обсяг роботи, який вони повинні виконати, сплачуючи за це мізерні гроші. Якщо ж вони не виконували поставленого завдання, то "роботодавці" налічували їм вигадані борги і змушували відпрацьовувати. При цьому, люди були позбавлені свободи пересування як в робочий, так і у вільний час.

Прокуратура Харківської області направила до суду обвинувальний акт щодо трьох членів злочинного угруповання. Їх звинувачують у вербуванні, переміщенні людини, з використанням обману і їх вразливого стану, з метою трудової експлуатації.

Досудове розслідування було завершено. Санкція статті передбачає від 8 до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна або без неї.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що у Харкові хлопчик не повернувся додому з прогулянки – копи покарали матір.

Як повідомляв портал Знай.иа, у Харківській області поліція задокументувала отримання хабара в розмірі 7 тис. грн, які були передані голові Новоолександрівської сільської ради Сахновщинського району.

Також Знай.иа писав, що полтавцю винесли вирок за крадіжку свійської птиці.