У Харкові в одному з будинків живе сім'я з трьома дітьми, яка перетворила свою квартиру і під'їзд – на звалище. Тут-тонни сміття, таргани і запах.

Про це стало відомо з сюжету "Вікна-новини".

Мешканці будинку неодноразово зверталися в соцслужбу, щоб врятувати дітей з смітника. Сміття так багато, що ходити по сходах неможливо, можна тільки перелізти через перила.

Двері журналістам не відчинили. Про дітей нагадують зламані іграшки, якими завалений підвіконня будинку. Сусіди розповідають, що малюків вони майже не бачать. Живуть троє дітей з матір'ю і бабусею.

Популярні новини зараз

Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів

3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори

Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати

Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону

Показати ще

"Єдиний засіб існування-ось це сміття. Вони перебирають кожен божий день контейнери, вибирають пластик, скло, макулатуру, здають, і за рахунок цього живуть"– - пояснює мешканець будинку Юрій Беледченко.

Мешканці не раз зверталися до соціальних служб. Ті приїжджали, але зробити нічого не можуть, кажуть сусіди.

Заступник міського голови пояснює: про сім'ю знають і останні півроку з ними борються. І дійсно, за законом, просто так забрати дітей не мають права. На позбавлення батьківських прав направили позов до суду тільки щодо старшої дитини-11-річної Насті. Тому що вона не ходить до школи.

"Мати не п'є, не вживає наркотиків, бабуся, яка проживає з ними, – не п'є, не вживає наркотиків. А те, що вони ходять і збирають якісь речі, як то кажуть, по смітниках, ну це ж ніде не заборонено. Це загрожує життю дітей, але за останньою інформацією з поліклініки, діти всі здорові",- каже заступник Харківського міського голови Світлана Горбунова-Рубан.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше У Дніпрі сусід-Плюшкін отруює життя сусідам: "мотлох, таргани і антисанітарія"

Як повідомляє портал «Знай.иа» У Львові пенсіонерка перетворила квартиру на звалище, у медиків потемніло в очах: "сміттєва королева"

Також «Знай.иа " писав, що Киянин з бридким "хобі" перетворив життя дружини і сусідів на пекло- " щури і таргани розповзаються по будинку"