Кабінет Міністрів України відправив до парламенту два законопроекти, якими пропонується змінити розміри штрафів за порушення санітарних норм для українців і для тих, хто зобов'язаний це контролювати.

Про це передає OBOZREVATEL.

Штраф за те, що людина з'явиться в громадському місці без маски, або вона буде надіта не так, як слід, складе 170 гривень. А якщо порушити правила повторно, штраф становитиме вже 255 грн.

"Перебування в громадських будівлях, спорудах, громадському транспорті під час дії карантину без одягнених засобів індивідуального захисту, у тому числі респіраторів або захисних масок, що закривають ніс і рот, у тому числі виготовлених самостійно - тягне за собою накладення штрафу від десяти до п'ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян"– йдеться в законопроекті.

Маски від коронавірусу, фото з відкритих джерел

Популярні новини зараз

Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію

Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня

Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок

Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку

Показати ще

Для тих, хто зобов'язаний стежити за дотриманням карантинних норм в громадському транспорті або в магазині, штраф пропонується встановити в розмірі від 3400 до 5100 грн. Карати будуть тих, хто впустить в громадський транспорт, ТЦ і будь-які інші заклади відвідувачів, у яких маски надіті на підборіддя.

Пропозиції містяться в законопроектах №3891 та №3890.

Нагадаємо, починаючи з понеділка, 19 жовтня, міста Харків і Люботин, а також Богодухівський, Лозівський і Первомайський райони переходять в "Червону" карантинну зону.

люди в масках, скріншот з відео

Як повідомив Кучер, в "червоних" зонах дозволена робота кафе, ресторанів та інших установ громадського харчування, але до 20:00. Торгово-розважальні центри також працюватимуть до 20: 00.

Роботу транспорту зупиняти не будуть.

Закриваються кінотеатри, фітнес-центри і спортзали. Крім того, закриваються для відвідування установи, які надають соціальні послуги.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Слуги народу спустили 700 тисяч на маски для себе, українці обурені - " нехай самі шиють!"

Як повідомляє портал «Знай.иа» "Голий" Буковинець втратив у магазині 17 тисяч, ось так і заходь за запальничкою

Також «Знай.иа " писав, що Кава на карантині може обійтися в 50 тисяч грн: в Україні злетять штрафи за порушення