У Харкові розгорівся скандал через ковбасу. Причиною скандалу стала назва продукту, який активісти вимагають декомунізувати. Про це повідомляє Telegram-канал "Декомунізація. Україна".

Як повідомляється, ковбаса, що викликала народний гнів, називалася "Радянською". Випускає продукцію під такою назвою "Харківський м'ясокомбінат".

На обурливе найменування місцеві активісти поскаржилися Українському інституту національної пам'яті. Там прийняли до розгляду скаргу українців і постановили застосувати до ковбаси вимоги закону про декомунізацію.

Популярні новини зараз

За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити

Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні

Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня

Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень

Показати ще

"Інститут направить рекомендації вказаному підприємству щодо необхідності привести маркування у відповідність до вимог чинного законодавства", - сказано у відповідному листі Інституту, оприлюдненому в Telegram-каналі.

Як тепер буде називатися продукт, поки не відомо.

Раніше у Львові хлопець розгулював у футболці із зображенням комуністичного символу і написом "СРСР", порушуючи тим самим закон про декомунізацію. Про це повідомили в поліції Львівської області. Так, у Львові в центрі міста місцеві жителі помітили чоловіка, який розгулював у футболці із зображенням комуністичного символу. Очевидці викликали на місце події правоохоронців.

Як раніше повідомляв інформаційний портал Знай, представники Російської Православної церкви зажадали "переселити" тіло Леніна з Мавзолею В інше місце.

Нагадаємо, що на Закарпатті в місті Чоп в рамках декомунізації з молотка пішов пам'ятник Володимиру Леніну, який викупили за шалені гроші.