2020 рік для Харкова, як і для всього світу був вкрай важким і неспокійним, але в той же час насиченим. Він почався стандартно, з веселих різдвяних гулянь. Традиційний Вертеп-фест зібрав рекордну кількість учасників. А ось з лютого в новинах все частіше трапляються згадки про загадковий китайський грип, який атакував весь світ.

20 лютого в аеропорт Харкова евакуюють українців з Ухані і везуть на ізоляцію в спецавтобусах. А вже в березні починається масовий карантин, на який йдуть школи, університети, підприємства та організації, закривається метрополітен, життя в Харкові завмирає, передає KHARKIV Today.

фото: KHARKIV Today

Поки харків'яни всю весну просиділи на карантині, медики рятували життя. Інфекційка швидко заповнилася на 100%, влітку прийшов час відкривати нові палати для хворих на коронавірус. Тим часом кількість заражених в Харківській області зростає.

Лікарня, фото: скріншот з відео

Популярні новини зараз

Шукати іншу роботу або голодувати у старості: яку пенсію дадуть людям із зарплатою 10 000 грн

Запитай у дружини або мами: які документи потрібні українським чоловікам для оновлення даних у ТЦК

Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Показати ще

З кінця травня нарешті українцям дозволили виходити на роботу, і життя увійшло в колишню колію, правда, в громадських місцях і в транспорті відтепер можна з'являтися тільки в медичній масці.

Все літо Харків готувався до місцевих виборів, які повинні були пройти в жовтні. Всі дороги були обвішені білбордами з обличчями політиків.

фото: KHARKIV Today

На початку вересня до Харкова приїхав Володимир Зеленський і представив своїх кандидатів на виборах.

У вересні Харківська область потерпає від масових лісових пожеж. Десятки сімей з Дворічанського району залишаються без даху над головою, вогонь знищує їхні оселі.

фото: KHARKIV Today

У той же час по Харкову розповзаються чутки: кудись пропав мер міста Геннадій Адольфович. Через деякий час в мерії повідомили, що Кернес підхопив коронавірус. 17 вересня його спецрейсом привезли в берлінську клініку "Шаріте". Там він лікувався три місяці і помер в ніч на 17 грудня від ускладнень, які викликав китайський вірус. Але навіть будучи при смерті, Геннадій Кернес примудряється виграти вибори мера втретє.

Геннадій Кернес, фото: Facebook

А ось губернатів Харківщини Олексій Кучер був звільнений з посади і його місце зайняла Айна Тимчук.

Великі надії демократичні сили покладали на міську раду, де вперше за 10 років немає прокернесівської монобільшини. Однак "Блоку Кернеса" вдається зібрати ситуативну коаліцію і провести зміни, які назвуть переворотом. Тоді і було дозволено Кернесу стати мером без присяги, обрати "головуючого", не передбаченого законом, а потім і нового секретаря — Ігоря Терехова. Після смерті мера він фактично зайняв його місце.

фото: KHARKIV Today

А ось похорон мера Геннадія Кернеса стають найбільш пам'ятною подією 2020 року для харків'ян. На них злітаються видатні політики, десятки тисяч городян несуть до труни мера квіти. Цю подію старожили порівнюють з похоронами Леоніда Брежнєва.

Похорон Геннадія Кернеса, фото: скріншот з відео

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Харків'яни зняли покійного Кернеса в кліпі, рядки чіпляють за живе: "яким він хлопцем був..."

Як повідомляє портал «Знай.иа» Скандальне "дітище" покійного Кернеса добудують у новому році: з левами і мавпочками

Також «Знай.иа " писав, що Харків'яни піднатужилися і побили власний рекорд-такої ялинки ви більше ніде не побачите