1 лютого Марині Порошенко виповнилося 59. Які цікаві факти з біографії п'ятої за рахунком першої леді України, вченого лікаря-кардіолога та багатодітної мами.

Марина Порошенко (дівоче прізвище Переведенцева) є другою дочкою в сім'ї Анатолія і Людмили Переведенцевих. Народилася 1 лютого 1962 року в Казахстані. У 70-х сім'я Переведенцевих переїхала до Києва, де в 70-х батько зайняв посаду заступника міністра охорони здоров'я УРСР.

У школі Марина була успішною ученицею, брала участь у міських та обласних олімпіадах , де займала призові місця. Мала неабиякий талант до малювання і креслення. Однак вибрала медичний вуз замість художнього. Закінчила Національний медичний університет імені Олександра Богомольця.

Знайомство з Петром Порошенком

Взимку в 80-х на студентській дискотеці, Марина познайомилася зі своїм майбутнім чоловіком Петром Порошенком.

"Це була любов з першого погляду",- саме так описує цю зустріч Марина.

Популярні новини зараз

Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками

Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма

Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну

Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку

Показати ще

Батьки Марини насторожено прийняли звістку про майбутнє заміжжя, тому що вважали, що спочатку потрібно закінчити університет. Однак суперечити доньці не стали.

Пара подала заяву в ЗАГС, після якого Петру Олексійовичу прийшла повістка з військкомату, адже в ті часи не було відстрочки студентам. Однак солдата Порошенка відпустили рівно на 10 днів, щоб зіграти весілля.

Марина Порошенко: біографія і досьє, компромат, скрін - YouTube

Марина Переведенцева стала офіційною дружиною Петра Порошенка в 1984 році. Медицину вона не залишила навіть після народження первістка Олексія, працювала лікарем у кардіологічному відділенні Київської Жовтневої (нині Олександрівської) лікарні.

Одночасно написала дисертацію і захистила її першою в незалежній Україні.

Примітно, що першу дитину Марина народжувала без чоловіка-солдата. На всіх інших пологах Петро був присутній.

Сім'я Порошенків, фото з вільних джерел

Марина Порошенко пішла з професії медика після отримання звання кандидата медичних наук. У медицину вона так і не повернулася.

У родині Порошенка четверо дітей: син Олексій (35 років), двійнята Євгенія та Олександра (20 років), молодший син Михайло (19 років). У них також є двоє онуків.

Сім'я Порошенків, фото з вільних джерел

Діяльність Марини Порошенко в статусі першої леді України

У ролі дружини президента України Марина Порошенко почувала себе, як у своїй тарілці. Марина була відома своїм вишуканим стилем одягу і хорошим смаком.

Марина Порошенко, фото з вільних джерел

Струнка підтягнута фігура дружини президента - результат активного способу життя і роботи над своїм тілом.

Марина Порошенко, фото з вільних джерел

Здається, найскладнішим що довелося зробити Марині Порошенко, на той момент в статусі першої леді, - це змінити мову спілкування. Українською вона досі володіє неідеально.

19 січня 2018 року перша леді України стала головою Українського культурного фонду. Сім'ю Порошенка називають однією з найміцніших в українському політикумі. Пара разом вже більше 30 років.

Марина Порошенко: біографія і досьє, компромат, скрін - YouTube

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Марина Порошенко закликала Київраду не повторювати помилки центральної влади: у Програмі розвитку Києва Спотворені пріоритети

Як повідомляє портал «Знай.иа» Важливе засідання Київради пройшло як "на лезі ножа": сарказм Марини Порошенко і показуха

Також «Знай.иа " писав, що Марина Порошенко: біографія і досьє, компромат