Про те, яким на початку 21 століття був Харків, як ним керували і що розвивали, розповів у програмі Сніжани Єгорової «Снігова лавина» колишній мер цього міста, Михайло Добкін, а також пояснив роль сильної особистості в історії держави.

Михайло Добкін, який був мером Харкова з 2006 до 2010 року, згадує, як виглядало керівництво міста раніше: «До мене в Харкові поєднували дві посади: заступників міського голови з питань освіти та охорони здоров'я». Довелося розділити їх, адже кожна посада передбачає своє коло питань та проблем, а одна людина не може бути професіоналом відразу в обох сферах – педагогічній і медичній.

Приблизно у той час побудовано перинатальний центр в Харкові. Згідно з домовленістю, місто повинне було побудувати будівлю, а забезпечити обладнання – держава. З іншого боку, сам план президента не передбачав, що Харків зробить це одним із перших.

Звертаючись до теми проблем незалежної України та шукаючи їхніх причин, Добкін уникає звинувачень у чиюсь адресу конкретно. Натомість він акцентує увагу на значенні сильної особистості в історії держави. Так, Україна не мала «батька нації» - того, хто показав би правильний напрямок розвитку і запобіг би падінню держави. Оскільки ж такої особистості не знайшлося, держава весь час йшла не в той бік. Наслідками цього є корумпованість сучасної державної системи та маса інших проблем. «В Україні 1991 року не було стільки гидот, як зараз - ми це придбали по дорозі», - вважає Добкін.

Нагадаємо, Криклій розповів, як будуть модернізувати українські вокзали.

Популярні новини зараз

"Тварі ви, ви не люди": обленерго довело пенсіонера до смерті через вимогу стояти в чергах

Українці ризикують залишитися без роботи та соціальних виплат

В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Показати ще

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Землянський пояснив, які наслідки для України матиме колапсування економіки.