Доктор Євген Комаровський нагадав українцям, в які усні ігри можна пограти з дитиною в дорозі, щоб розвинути його уяву. Про це він написав на своїй сторінці в соцмережі Instagram.

Стаття про ігри належить не йому, а психологу, автору книги «Культтерапія» надії Железняк.

Першою грою для дітей і батьків стала забава, якій вже більше 100 років - "Ви поїдете на бал".

Починається гра так: "Вам бариня прислала туалет. Що хочете – то беріть, чорний з білим не носіть, "так" і "ні" не кажіть. Не сміятися, не посміхатися, губки бантиком тримати, в небо не дивитися, а тільки мені в очі».

За правилами, потрібно спровокувати гравця на те, щоб він або розсміявся, або відповів «так»/ «ні», або назвав заборонений колір.

Популярні новини зараз

Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут

Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім

"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте

Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня

Показати ще

Друга гра - називати слова на одну букву, щоб пояснити іншим гравцям загаданий предмет.

Третя гра - "угадайка". Потрібно відгадати задумане слово за допомогою навідних питань. Можна підказати його першу букву.

«А в які ігри в подорожах граєте ви? Зберемо ще ідеї в коментарях!", - запропонував Комаровський.

"Класна мовна гра на розвиток емоційного інтелекту»я здивуюся якщо". Для дітей від 3-х років. Придумуємо забавну ситуацію і емоційно дивуємося. Наприклад:»я здивуюся якщо тато прийде з роботи в костюмі супергероя". Нехай дитина запропонує свій варіант. Це не тільки розвиває уяву і фантазію, а й дитина буде знати що справжнє, а що вигадане», «Наша улюблена гра: «а що ти бачиш червоне/ синє/ жовте і тд», діти маленькі, їх захоплюють такі штуки», - діляться читачі Комаровського в коментарях.

Нагадаємо, що 200 гривень на їжу, обов'язкові тести і спека +40: українцям показали плюси і мінуси відпустки за кордоном

Як повідомляв портал "Знай.uа", сумка під сидіння і безкоштовний Duty free: українцям назвали нові правила для авіаперельотів на літо 2021

Також, "Знай.uа" писав, що на українському курорті коня перетворили на зебру заради жорстокої забави: "нехай на своїх горбах катають"