У Міністерстві юстиції України розповіли про те, що робити, якщо ви раптом пропустили термін для державної реєстрації народження дитини

Про це повідомили на сторінці Міністерства в соціальній мережі Facebook, так як це досить поширений питання.

За законом, у батьків є місяць на те, щоб офіційно зареєструвати дитину, однак, досить часто буває, що клопоту настільки багато, що вони не встигають це зробити.

Як же вчинити в такому випадку.

На батьків чекає адміністративна відповідальність у вигляді штрафу від 17 до 51 гривні, а протокол складають співробітники РАГСу.

Популярні новини зараз

Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут

Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень

Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році

"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте

Показати ще

Буває також, коли через поважні причини не було можливості подати заяву. Наприклад, віддалена місцевість, де немає необхідних органів. У такому випадку вони можуть подати таку заяву протягом 1 місяця з дня повернення.

Мати і дитина / фото: Unsplash

Державна реєстрація проводиться за місцем народження дитини або за місцем проживання її батьків або одного з них за їх заявою. А в разі хвороби, смерті батьків або інших причин неможливості зареєструвати народження - за заявою родичів, інших осіб, уповноваженого працівника закладу охорони здоров'я, в якому народилася або в даний час перебуває дитина.

Для реєстрації знадобляться наступні документи: медичне свідоцтво про народження, довідка про перебування дитини під наглядом навчального закладу, паспорт або інші документи, що засвідчують особу, документ, що є підставою для внесення відомостей про батька дитини (свідоцтво про шлюб, заява матері, спільна заява батька і матері, Заява батька про визнання батьківства).

Раніше повідомляли, борги за комуналку і аліменти автоматично спишуть з карт українців.

Як повідомляв Знай.ua, з харків'ян спишуть штрафи за комуналку і аліменти автоматично: як швидко знімають гроші і заарештовують рахунки.

Знай.ua писав, проблеми з виїздом за кордон і у військкоматі: українцям нагадали про найважливішу довідку, де взяти документ.