Стало відомо про те, що в Харкові не залишилося водойм, на яких можна було б скупатися. Місцева влада, після низки перевірок, вирішила убезпечити українців.

Про це передавати у Харківському обласному центрі профілактики та контролю хвороб.

Крайнім забороненим місцем стало Оновянське озеро, адже, кількість кишкової палички там перевищує норму практично в два рази, і фахівці рекомендують утриматися, і не лізти туди купатися.

Озеро Молодіжне, фото: zaxid.net

"У воді в межах зони купання на Основ'янському озері в місті Харків вміст лактозопозитивних кишкових паличок знаходиться на рівні 9500 при нормі не більше 5000 на літр".

Популярні новини зараз

Деяким пенсіонерам виплатять гроші за старі "недоліки"

Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками

Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше

Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою

Показати ще

Раніше в Харківській лабораторному центрі розповіли, що на всіх інших водоймах також була виявлена кишкова паличка.

До слова, на деяких озерах і річках був виявлений ротавірус і гепатит А.антигени є у воді Петренківського водосховища, в озері Копань, в Богодухові, і річці Уди.

Озеро фото pxhere.com

Нагадаємо, що раніше на всіх пляжах Києва також заборонили купатися. Справа в тому, що при тривалій і аномальної спеці, в воді відбувається активне «цвітіння», і починають розмножуватися синьо-зелені водорості, які, в свою чергу споживають кисень, і починають виділяти токсини, які можуть бути небезпечні для людей.

У той же час, території пляжів залишаються відкритими для відпочинку і дозвілля на березі.

Нагадаємо, раніше Синоптик Діденко пообіцяла українцям спекотну п'ятницю аж до +36: "лежати на підлозі у формі морської зірки"

Як повідомляє портал Знай.uа Біль, температура і слабкість: доктор Комаровський розповів, як уберегти дітей від теплового удару

Також Знай.uа писав, що Рекордна спека в Києві тільки починається