В Україні розмитнити автівку на газу стане дешевше. Але експерти попереджають, що радіти поки рано, є свої нюанси. Подробиці – у сюжеті програми «Джедаі» на каналі 2+2.

Згідно із законом № 3476, 3477: «До 1 січня 2026 року звільняються від податків на додану вартість операції з поставки нових транспортних засобів, оснащених двигунами внутрішнього згоряння з іскровим запалюванням, що працюють виключно на стиснутому природному газі метані, зрідженому природному газі метані або біогазі».

Фото: Джедаї

З першого погляду може здатися, що це перемога — дешеві машини на дешевому пальному. Та експерти куди обережніші.

«Наскільки поширений метан, ми можемо тільки здогадуватися. Я особисто знаю, що у 2012 році в Києві на карті-Google було чотири метанових заправки, — каже автоексперт.

Популярні новини зараз

Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім

Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються

Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів

Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону

Показати ще

Фото: Джедаї

Така непопулярність метанових станцій пояснюється ціновою політикою. Якщо за звичайний газ на заправках просять 15-16 гривень, то за метан 19-20 гривень. До того ж обладнання для таких машин удвічі дорожче.

Фото: Джедаї

Закон стосується лише нових машин, з уже встановленим обладнанням. Власникам завезених з-за кордону та переобладнаних в Україні автомобілів немає причин для радощів. Для них все залишається за старими правилами.

Фото: Джедаї

Переглянути сюжет можна за посиланням

Якщо ж говорити серйозно, чи вигідно купувати авто в Європі, а потім розмитнювати за новими правилами, то ні для кого не секрет, що в кінцевому підсумку, ви мало що зекономите. Вигідно лише тоді, коли автомобіль відносно новий (5-7) років.

Нагадаємо, журналісту порталу Знай.ua довелося пройти процедуру розмитнення. Крім чималої суми потрібно також запастися терпінням.

Як повідомляв портал Знай.ua кандидат в президенти, шоумен Володимир Зеленський свого часу був учасником "Форту Буаяр".

Також Знай.ua писав, українці практично за копійки готові віддати авто з єврономерами.