На Харківщині 13-річному хлопцю, підозрюваному у вбивстві шестирічної дівчинки, не загрожує ув’язнення в колонії.

Про це повідомив прессекретар прокуратури Харківської області Дмитро Чубенко.
Так, стало відомо, що максимальне покарання, яке загрожує 13-річному підлітку в разі доведення його провини у вбивстві шестирічної дівчинки - примусове поміщення у спецустанову для неповнолітніх до трьох років.

Мирослава Третяк, фото: Нацполіція

"У разі якщо він не соціалізується і загрожуватиме суспільству, цей термін може бути продовжений", - повідомив Чубенко.

Дмитро Чубенко зазначив, що при призначенні покарання береться до уваги вік підсудного на момент скоєння злочину. І зараз, те що хлопцеві виповниться 14 років, не має ніякого значення, адже враховується вік на момент скоєння злочину.

Місце, де знайшли тіло. Фото: ГУ НП

Популярні новини зараз

Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови

Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними

Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам

Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким

Показати ще

Варто нагадати, що про зникнення шестирічної дівчинки 28 липня повідомила її мати. Вона розповіла, що донька пішла з двору будинку, де гуляла із 13-річним сусідським хлопчиком, та не повернулася. Згодом тіло дівчинки знайшли в покинутому будинку в Старому Салтові. На тілі дитини були ознаки насильницької смерті.

За даними правоохоронців до злочину причетний 13-річний мешканець смт Старий Салтів, який був сусідом вбитої. Після цього відкрили кримінальне провадження за ч. 2, п. 2 ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 10 до 15 років або довічного позбавлення волі.

Нагадаємо, що на Рівненщині 19-річна мати побила новонароджену дитину, а потім закрила її в кімнаті гуртожитку і безслідно зникла.

Як повідомляв портал Знай.ua , під Дніпром 2-річного хлопчика знайшли біля річки. Він зник у селі Звонецьке Солонянського району.

Також портал Знай.ua писав, що в одній зі шкіл Києва стався жахливий інцидент-дівчинка зробила крок з вікна третього поверху.