На сторінці в Instagram відомого українського психолога Наталії Холоденко, де вона ділиться з багатотисячною аудиторією в Instagram подробицями свого життя, з'явився свіжий пост.

Цього разу роздуми присвячені так званому "Комплексу відмінниці".

«Відмінниці і відмінники часто по життю не найуспішніші, а ще їх часто використовують у своїх цілях інші люди. Відмінники привчені жити в страху»Я поставлю тобі двійку". У школі це дає навик вчитися або пристосовуватися таким чином, щоб тримати планку високих балів. А в житті? Найнебезпечніше в комплексі відмінника-постійний орієнтир на те, як тебе оцінять. А як ти себе оцінюєш?» ,- пояснює фахівець.

Вона засумнівалася в тому, що людина, яка звикла бути відмінником у всьому, зможе сформувати в собі здатність довіряти власним рішенням, якщо він звик жити в форматі «зроби це, і ми будемо тебе хвалити і любити».

Популярні новини зараз

Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня

За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників

Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні

Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону

Показати ще

"Ідея, що заниження себе-це стимул йти вперед, вкрай утопічна. Як і та, що якщо ти себе хвалиш, то ти — Нарцис. Визнавати і озвучувати свої бажання — не егоїстично, це норма психічного здоров'я. » Хочу/не хочу "нам потрібно для розуміння себе", - вважає психолог.

"Зцілення від комплексу» Помри, але Залишся хорошим в очах інших" відбувається, коли ви починаєте приймати рішення по натхненню. І правильні вони чи ні — неважливо! Варто вчитися бути чарівником для самого себе", - впевнена Холоденко.

Наталія Холоденко, фото: Instagram

"Досі виводжу цю капость. А помітила я її тільки, коли після третього червоного диплома почала працювати в прокуратурі. Ось тоді і зрозуміла, що відмінник без чіткої внутрішньої позиції і високої самоцінності - це всього лише робочий матеріал в руках впевнено стоять на ногах людей і самовпевнених теж. Благо, я швидко схоплюю матеріал", - пише в коментарях читачка сторінки.

Раніше ми писали про те, що заміжня учасниця "Танців з зірками" Холоденко з'явилася в компанії колишнього Ірини Білик:"стан закоханості".

Нагадавши, Наталія Холоденко прийшла на пост-шоу "Холостяка": "не розумію, але вчуся".

Як повідомляв портал Знай.uа, Наталія Холоденко повідала веселу історію схуднення.