Пісочинський міст, що на трасі Харків-Київ, відкрили. Ще у 2019 році через перевантажену фуру частина цього шляхопроводу просто провалилася, дивом обійшлося без постраждалих. Частковий ремонт був неефективним, тому шляховики вирішили капітально перебудувати конструкцію.

Подробиці з’ясовували журналісти програми «Джедаі» на телеканалі 2+2.

Сюжет можна переглянути за посиланням.

Після обвалу в 2019 році будівельники провели ремонт на Пісочинському мосту і дозволили рух легковикам. Але у травні 2021 року міст знову перекрили, на капітальну реконструкцію. Ремонтники кажуть, працювати на цьому об’єкті було складно, адже шляхопровід розташований над залізничною дорогою, по якій постійно курсують потяги. Через це шляховикам доводилося час від часу призупиняти роботи.

Фото: "Джедаї"

Популярні новини зараз

Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу

Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними

Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам

Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто

Показати ще

Під час ремонту водії об’їжджали Пісочинський міст незручними дорогами.

«Збільшилася відстань через затори. По часу стали витрачати близько півгодини, може, трохи менше», — каже водій Вадим. За словами керманичів, завдяки мосту вдасться розвантажити потік автомобілів у трьох районах міста.

Фото: "Джедаї"

Нині будівельники обіцяють, що міст витримає будь-які навантаження.

«Центральний прольот, який розташований над залізничними шляхами на трасі Харків-Київ, був встановлений на тимчасові опори. Опора під ними повністю замінена на нову. Усі елементи пройшли відповідний ремонт. Укріплення повернули на місце. На шляхопроводі зроблене нове мостове покриття — монолітна плита», — звітує Михайло Матисєк, директор підрядної організації.

Фото: "Джедаї"

Скільки коштів було витрачено на капітальний ремонт Пісочинського мосту, шляховики досі не підрахували. Адже кошторис постійно переглядали. Будівельники кажуть, що незадовго до відкриття Пісочинського мосту дозволили рух автівок на не менш важливому об’єкті — шляхопроводі під Чугуєвом.

Фото: "Джедаї"

Раніше повідомляли, у Харкові "бездонна" маршрутка налякала пасажирів- "Дитина провалиться".

Як повідомляв Знай.uа, отримують "надприбутки" за рахунок пасажирів? Українці вимагають терміново перевірити гаманці маршрутників.

Знай.uа писав, київські перевізники висловилися про нові правила для маршруток: "На це немає грошей".