Шахрай мімікрував під дівчат на сайтах знайомств і виманював гроші у "залицяльників". Про це повідомляє сайт Національної поліції Харківської області.

Двадцятирічний хлопець знаходив жертв на сайтах знайомств, а потім під виглядом красивих жінокпропонував разом відвідати ряд культурних заходів і купити квитки. Надалі він відправляв посилання на фішинговий сайт з продажу онлайн-квитків і заволодівав коштами потерпілих

"в ході листування з жертвою зловмисник пропонував разом відвідати будь-який культурний захід (кіносеанс, концерт, спектакль) і відправляв в месенджері посилання на фішинговий сайт з продажу онлайн-квитків. При купівлі квитків потерпілі заповнювали форму із зазначенням реквізитів своїх банківських карт (СVV-код, термін дії)", - повідомляє прес-служба Національної поліції.

Все це робилося для того, щоб отримати доступ до персональних даних, щоб зняти кошти на рахунки. Правоохоронці провели обшук у будинку у хлопця, у якого виявили комп'ютерну техніку телефон та банківські картки.

Популярні новини зараз

"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте

Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня

Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру

Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень

Показати ще

На даний момент порушено кримінальну справу за статтею сто дев'яносто ККУ. Якщо провину доведуть, то хлопець отримає до восьми років позбавлення волі.

Раніше портал Знай.иа повідомляв знайомилася з чоловіками в кафе, залишаючи їх без копійки і з кредитами: спритна шахрайка попалася на гарячомуСпритниця налагодила справжню систему "розлучення" самотніх чоловіків. Вона їздила по регіону, з містечка в містечко, шукала самотніх чоловіків і знайомилася з ними. Після того, як залишалася на ніч, з квартир зникали цінні речі і гроші

Також ми повідомляли, шахраї вкрали в українців 75 тисяч гривень, представившись співробітниками ПриватБанку, Київстар та соціальними працівниками.

Також портал "Знай.ua" повідомляв про те, що шахраї скупили на всі гроші Українки музику в ITunes, ПриватБанк відмовився повертати списане: "У мене немає гаджета від Apple".