У випадку смерті людини її родичі можуть отримати допомогу на поховання. Для пенсіонерів цивільної сфери така допомога становить суму, що дорівнює двом місячним пенсіям, які померлий отримував на момент смерті. Якщо йдеться про військового пенсіонера, то допомога становить три місячні пенсії, але не менше ніж п’ять прожиткових мінімумів для працездатних осіб (наразі це 15 140 грн).

Військовий пенсіонер. Фото: youtube

Важливо зазначити, що така допомога не виплачується, якщо поховання було здійснено за кошти держави. Для отримання допомоги необхідно звернутися до Пенсійного фонду із такими документами: паспорт, заява про виплату, свідоцтво про смерть та витяг з Державного реєстру актів цивільного стану.

Після подання заяви гроші зазвичай виплачують наступного дня. Крім того, родичі мають право отримати недоотриману пенсію померлого за місяць його смерті. Для цього мають звернутися члени сім’ї, які проживали з пенсіонером, або непрацездатні родичі, які перебували на його утриманні.

Військові пенсіонери, фото: volynnews.com

Популярні новини зараз

Небезпечна хвороба повертається: через травму пальця хлопчик потрапив до інтенсивної терапії

До 500 грн зарахується на картку: ПриватБанк порадував клієнтів

Три категорії пенсіонерів, кому піднімуть виплати

ТЦК похвалилися, на скільки мільйонів вдалося "подоїти" ухилянтів

Показати ще

Заяву потрібно подати протягом шести місяців після відкриття спадщини. У разі кількох претендентів виплата ділиться між ними порівну. Допомогу також можна отримати на поховання застрахованої особи, яка не була пенсіонером, або її родичів через місце роботи.

Нагадаємо, денний сон може врятувати від передчасної смерті: вчені дійшли несподіваних висновків

Раніше ми писали про те, що "Велика армія впаде": пророцтва, які були під землею 4 тисячоліття, викликали шок у археологів

Крім того, Знай.ua повідомляв, колір язика - індикатор здоров'я: що розповість вам дзеркало і коли варто звернутися до лікаря