Вже найближчим часом харків'ян чекають інновації, метою яких є суттєво полегшити життя звичайних громадян.

Про це повідомив керівник "Офісу реформ Харкова" Михайло Лазарєв на експо-форумі smart-трансформацій "Make IT SMART", повідомляє "Медіа група об'єктив".

Читай Знай.иа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Одним з переваг, які принесуть так звані "розумні зупинки", стане грамотне управління власним часом. Харків'яни зможуть побачити, де в дану хвилину знаходиться громадський транспорт і через який проміжок часу він прибуде на зупинку. Це нововведення буде запроваджено на більш, ніж півтора тисячах зупинок у Харкові. GPS-трекери в ідеалі будуть встановлені на всьому міському громадському транспорті.

Популярні новини зараз

В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ

Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати

Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки

Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою

Показати ще

Крім "розумних " зупинок", у Харкові планують запровадити і "розумні паркування". За допомогою відеокамер стане можливим ідентифікувати номерний знак автомобіля. Можна буде відслідковувати, сплачена парковка чи ні. Подібних нововведень буде чимало, харків'ян чекають великі зміни. За допомогою сучасних технологій можна буде робити те, про що ще недавно було складно навіть мріяти.

Портал "Знай.иа" нагадує про те, що відео, на яке потрапили підлітки, які використовують сквер недалеко від площі Поезії у Харкові в якості громадського туалету, набирає все більше переглядів на YouTube.

Також Знай.иа" повідомляв про те, що початку першої повноцінної тижні червня у Харкові збережеться стійка спекотна погода.

Раніше ми писали про те, що у Харкові представники місцевих військкоматів влаштували "полювання" на осіб призовного віку прямо на міських вулицях.