На вимогу прокуратури Куп'янський міськрайонний суд області взяв під варту чотирьох підозрюваних у серії шахрайств, з правом внесення застави в сумі понад 1 млн. грн.

Про це інформує Status Quo.

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

За словами заступника керівника Ізюмської місцевої прокуратури Олександра Михалика, організував злочинну групу 26-річний уродженець Куп'янська, який зараз перебуває в місцях позбавлення волі на тимчасово окупованій території Луганської області (у 2011 р. його визнали винним у вбивстві, розбої та крадіжки і засудили до 13 років за ґратами).

Популярні новини зараз

Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім

Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються

Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня

Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку

Показати ще

До злочинної діяльності рецидивіст привернув 32-річну землячку і трьох жителів Луганської області - 18 річну дівчину і чоловіків у віці 25 і 29 років.

Зловмисники телефонували на стаціонарні номери літніх жителів Куп'янська та представляючись родичами або правоохоронцями повідомляли, що їхні онуки або діти потрапили в халепу.

Щоб родич не притягувався до кримінальної відповідальності, з пенсіонерів вимагали гроші. Після телефонної розмови до потерпілим приїжджала 32-річна учасниця злочинної групи. Жінка представлялася працівником поліції і забирала гроші.

На даний момент відомо, що жертвами вже стали 10 осіб. Зазвичай це були літні люди, вік яких був від 71 до 90 років.

Нагадаємо, що у Києві активізувалися телефонні аферисти, жертви віддають все до копійки

Раніше портал "Знай.ua" писав, що банки, інтернет та поручителі: від яких шахрайських схем українці страждають найбільше

Також портал "Знай.ua" інформував, що у Харкові нейтралізована небезпечна банда: тримали в страху усе місто