У Харкові та по всій області встановилася суха, спекотна погода, що може призвести до нещасних випадків.

Жителів Харківщини просять дотримуватися правил безпеки для того, щоб захистити і себе, і свій регіон, нагадали в прес-службі ДСНС.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

У найближчі дні спекотне сонце має намір спопелити Україну – принаймні, складається саме таке враження. Харківщина потрапила до списку регіонів, де стовпчики термометрів піднімуться вище всього. Це вже не жарти: у Харківській області з 12 по 17 червня переважатиме надзвичайна (5 клас) пожежної небезпеки. Фахівці ДСНС просять харків'ян дотримуватися максимальної обережності.

Синоптики впевнені, що про похолодання поки можна навіть не мріяти. Температура повітря не опускатиметься нижче двадцяти одного градуса навіть в нічний час доби. Опадів також не варто очікувати, так і вітер майже стихне. Рятувальники просять дотримуватися водний режим, пити не менше двох літрів води в день і не перебувати довго на відкритому сонці без головного убору.

Популярні новини зараз

Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок

Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone

З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники

В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч

Показати ще

Крім цього, фахівці закликали громадян не провокувати пожежі в екосистемах. Найчастіше загорання в природних екосистемах виникають через людську недбалість. Тому працівники ДСНС нагадують про небезпеки розведення багать на відкритих територіях, під час прибирання присадибних ділянок.

Портал "Знай.uа" нагадує про те, що найближчим часом у Харкові буде збудовано кілька нових станцій метро. З-за цього будуть знесені житлові будинки в деяких міських кварталах.

Також Знай.uа" повідомляв про те, медики дали практичні поради про те, як не заразитися ботулізмом. З початку року цим захворюванням в Харкові заразилося вже чотири людини.

Раніше ми писали про те, що харків'янам стане простіше літати в Європу. Лоукостери відкривають нові маршрути з Харкова.