Фрукти і овочі на прилавках харківських магазинів та базарів можуть бути, м'яко кажучи, не корисні для здоров'я.

Про це повідомили чиновники державного підприємства "Харківстандартметрологія".

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Працівники підприємства закупили у різних супермаркетах Харкова п'ятнадцять зразків ранніх овочів і фруктів, щоб визначити масову концентрацію нітратів у них. На експертизу потрапили кабачки, молода морква, цвітна капуста, редис, капуста білокачанна молода, перець солодкий, кріп, огірки, картопля молода, помідори, цибуля зелена, капуста пекінська, петрушка, щавель і полуниця. Згідно з результатами лабораторних досліджень було встановлено, що два зразки продукції не відповідали вимогам нормативів. Вміст нітратів перевищило допустиму норму в кабачках і полуниці.

Популярні новини зараз

Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки

Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає

Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто

Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку

Показати ще

Фахівці поділилися порадами, як убезпечити себе від покупки непридатних для їжі овочів і фруктів. Не варто зупиняти вибір на надто великих плодах, слід звертати увагу на їх колір і запах. Чим важче плід, тим менше в ньому міститься нітратів. Зелень краще нарізати незадовго до вживання, а інші овочі втрачають велику кількість нітратів при варінні. Нітрати залишаються в бульйоні, тому перший бульйон рекомендується зливати, причому гарячим.

Портал "Знай.uа" нагадує про те, що найближчим часом у Харкові буде збудовано кілька нових станцій метро. З-за цього будуть знесені житлові будинки в деяких міських кварталах.

Також Знай.uа" повідомляв про те, медики дали практичні поради про те, як не заразитися ботулізмом. З початку року цим захворюванням в Харкові заразилося вже чотири людини.

Раніше ми писали про те, що харків'янам стане простіше літати в Європу. Лоукостери відкривають нові маршрути з Харкова.