У харківських активістів Валентина Дуди і Максима Зінченко провели обшуки у справі про знесення монумента російському полководцю Жукову.

За словами Занченко, його в цей час не було вдома. Обшук почали без нього. Активіст заявляє, що не перебував на акції 2 червня, коли зруйнували монумент. Про це повідомляють Факти.

«Ми шукаємо знаряддя щодо знесення монумента», — сказав слідчий, який категорично відмовився представитися

Підозра у вчиненні правопорушення правоохоронці вручили матері Зінченко, їй же прочитали цей документ.

Популярні новини зараз

Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають

Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики

Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років

"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня

Показати ще

Як раніше повідомлялося, 2 червня активісти «Національного корпусу» повалили пам'ятник маршалу Жукову на проспекті Петра Григоренка. На місці демонтованого бюста активісти встановили прапор України.

За даними правоохоронців, за цей час невідомі розпилили сльозогінний газ. Трое поліцейських, які забезпечували порядок біля пам'ятника, отримали опіки очей. Їх госпіталізували.

Слідчі відкрили дві кримінальні справи за статтями «Хуліганство» і «Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу» Кримінального кодексу України. Найбільша санкція, згідно цих статей, — до 5 років в'язниці.

Портал "Знай.uа" нагадує про те, що найближчим часом у Харкові буде збудовано кілька нових станцій метро. З-за цього будуть знесені житлові будинки в деяких міських кварталах.

Також Знай.uа" повідомляв про те, медики дали практичні поради про те, як не заразитися ботулізмом. З початку року цим захворюванням в Харкові заразилося вже чотири людини.

Раніше ми писали про те, що харків'янам стане простіше літати в Європу. Лоукостери відкривають нові маршрути з Харкова.