Люди вимагають у мерії розігнати птахів, які руйнують будівлі.

Системи димовидалення та вентиляційні канали харківських багатоповерхівок облюбували птахи. Про це повідомляє Місто Х.

Вони в'ють там гнізда і живуть гігантськими сворами. Втім, пернаті серйозно шкодять систем будинків, розповідають мешканці міста. Цю проблему люди виклали в петиції, яку надіслали у мерію. Внаслідок цього, переконують харків'яни, районні комунальники повинні побороти це явище.

«З метою запобігання пожежонебезпечних обстановок, а ще недопущення руйнування птахами фасадів та дахів житлових помешкань, потрібно органам районного самоврядування здійснити проведення належними службами, підприємствами, установами, організаціями заходи, націлені на чистку димовентиляційних каналів житлових помешкань від птахів», - повідомляє автор петиції Денис.

Популярні новини зараз

Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році

3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори

Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати

Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"

Показати ще

Згодом чищення вентиляційних каналів потрібно поставити на їх захисні решітки. Наприклад, пернаті не зуміють більше просочуватися всередину будинків, а це позитивно позначиться на їх стані, не сумнівається активний міський житель.

Портал "Знай.uа" нагадує про те, що найближчим часом у Харкові буде збудовано кілька нових станцій метро. З-за цього будуть знесені житлові будинки в деяких міських кварталах.

Також Знай.uа" повідомляв про те, медики дали практичні поради про те, як не заразитися ботулізмом. З початку року цим захворюванням в Харкові заразилося вже чотири людини.

Раніше ми писали про те, що харків'янам стане простіше літати в Європу. Лоукостери відкривають нові маршрути з Харкова.