В однієї з студенток Харківського медичного університету вимагали завищену платню за місце в гуртожитку, повідомляє прес-служба Головного управління Держпродспоживслужби у Харківській області.

Під час позапланової перевірки вишу з’ясувалось, что з 1 грудня 2017 року по 30 квітня 2019 року керівництво нараховувало плату за гуртожиток майже на 2 тисячі гривень більшу за дозволену. Згідно із законодавством, максимальна плата за проживання в гуртожитку не має перевищувати 40% від мінімальної стипендії, тобто 520 гривень на місяць.

За підсумками перевірки виш змусили повернути студентці майже 1,3 тисячі гривень та ще стільки ж сплатити до державного бюджету.

Нагадаємо, що нещодавно Харковом прокотилась хвиля повідомлень про замінування. Серед об’єктів були в тому числі і будівлі місцевих вишів.

Раніше портал “Знай.ua” розповідав про те, що харківські студенти створили унікальне “дерево”, яке вміє заряджати мобільні телефони.

Популярні новини зараз

Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери

Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу

Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин

Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто

Показати ще

Також “Знай.ua” повідомляв про те, що студенти київського університету імені Тараса Шевченка домоглись скасування наказу про призначення Андрія Портнова викладачем цього вишу.