Невідому раніше печеру штучного походження виявив мисливець на території Куп’янського району Харківської області, повідомляє портал “Комментарии”.

Знахідку одразу оглянули дослідники з Харківського обласного благодійного фонду сприяння історико-культурним дослідженням “Діти підземелля”. Вони встановили, що печера складається з трьох тунелів, що перетинаються під кутом 90 градусів, загальна довжина яких складає 45 метрів. Стеля тунелів сильно зруйнована через обвали.

Чудові новини!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Популярні новини зараз

Поповнення картки через термінали ПриватБанку: чому гроші можуть не зарахуватись

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися

Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає

Показати ще

Спелеологи виявили на стінах ініціали та дати - 2001 та 2010 роки, а в самій печері знайшли форсунку від гасової лампи середини минулого сторіччя та лисячу нору із слідами перебування її мешканців.

Печера схожа на гірничу виробку, яка могла бути створена для пошуку або видобутку корисних копалин.

Нагадуємо, що нещодавно у Харківському саді Шевченка з’явилась скульптурна група, присвячена академіку Володимиру Вернадському.

Як повідомляв портал Знай.ua, єдина повністю дика популяція коней Пржевальського мешкає в зоні відчуження Чорнобильської АЕС.

Також портал Знай.ua писав, що в харківському зоопарку велика черепаха не хотіла відпускати свою наглядачку пообідати.