Харківський Київський районний суд виправдав доцента академії культури України, якого звинувачували у розповсюдженні порнографії. Про це повідомляється у рішенні суду від 19 грудня, відповідний документ опублікували в Єдиному реєстрі судових рішень.

Як зазначається, науковця обвинувачували у тому, що він розповсюджував матеріали порнографічного змісту. Однак його захист стверджував, що вказані матеріали були частиною його наукової діяльності. Зокрема, вчений працював над докторською дисертацією, тема якої - "Феномен родючості в українській родинній обрядовості".

Кілька років тому науковець розмістив у інтернеті відео та фотознімки, які, як вважають експерти, містять порнографію. Всі бажаючі могли скачати ці файли, тобто вони були у вільному доступі.

Автор дисертації відмовився свідчити у суді, аргументуючи своє рішення тим, що він не винен у поширенні порнографічних матеріалів.

Екс-дружина науковця підтвердила, що її колишній чоловік працював над темою секс-казок та досліджував еротичне в українському фольклорі. Так само підтвердив науковий інтерес підсудного до теми і вчений секретар Академії культури.

Популярні новини зараз

Сім'ї отримають по 5000 гривень: хто у списку

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає

Показати ще

Нагадаємо, в порту круїзний лайнер ледь не повторив долю "Титаніка": відео зіткнення.

Як повідомляв Знай.Uа, сильна пожежа охопила багатоповерхівку Києва: є загиблі і постраждалі, відео з самого пекла.

Знай.Uа писав, комісія українського уряду назвала причини пожежі в коледжі Одеси.